Home / Genel / Yanık İzine Ekim

Yanık İzine Ekim

Vücudun kıllı bölgelerindeki yanığa bağlı izler gibidir ama diğer alanlara kıyasla çok daha dikkat çekecek çok daha dramatik görünür buna karşın kıllı bölgedeki yanıktan veya yaradan kalan izi kapatmak da diğer bölgelere kıyasla çok daha kolaydır.
fotoğraf ve video görmek isterseniz instagram.com/sakalekimi

Sakaldaki Yanık İzi Nasıl Geçer

Saç, kaş, bıyık, sakallar gibi bölgelerdeki yanığa bağlı izler kıl kökü nakliyle büyük oranda
kamufle edilebilmektedir. Normal şartlarda izi yok etmek teknik olarak imkansızdır ancak bu
şekilde kıl kökü nakillerinde izin görselliği kıllarla kamufle edilebilmektedir yani iz olduğu gibi kalır ama görünmesi engellenir. Sakallar kısa kesilse de köklerin varlığı da derideki yaralanma görünümü azaltır.
En doğru ve en pratik çözüm budur tabii ki burada ekimin kalitesi önem arz etmektedir ekteki fotoğraflarda görebildiğiniz gibi ekimi yapılan sakalların civardaki doğal sakallardan ayırt edilmesi neredeyse imkansızdır.
Doğala bu kadar yaklaşabilmenin sebebi şunlardır;

Doğal Görünen Sakal Ekimi

– Ekilen köklerin tamamı mutlaka teklidir
– Ekim açısı civardaki diğer sakalların yaklaşık aynı, 30° civarındadır.
– Doğal sakallardan ayırt edilememesinin bir diğer önemli sebebi alınan greftler saçtan değil sakalın gereksiz yerlerinden alınmıştır, böylece sakal kılıyla sakalın diğer alanlarındaki kıllar aynı yapıda olduğu için tıpkı görünecektir.
–  Kökler kanal açılarak değil iğne ile delinerek yerleştirilmiştir bu sayede kök civarında çukurluk veya tümseklik oluşmamıştır.

Yanmış deriye ekim olduğu için çok sık yapılmamıştır çünkü sıkar dokusuna yani yaralanma alanına çok sık ekim yapılırsa kılların beslenmesiyle ilgili sorun olabilir, bu sebeple hastanın beklentisi doğrultusunda iki seansta yapılmaktadır

 

İkinci seanstan sonraki görünüm

Hangi sebeple olursa olsun sakalsız alana sakal ektirecekseniz yukarıda bahsedilen konular yanı sıra şu konuları
da sorgulamalısınız;

Ekimi kim yapacak, lise mezunu bir yardımcı personel mi yoksa uzman doktorun bizzat kendisimi
ekecek? Ekiminizi sağlık personeli dahi olsa yardımcı elemanlara değil doktorun kendisinin yapmasını
isteyin.

Köklerin enseden değil (çünkü ense kılları sakaldan incedir) sakalın gereksiz boyun alt kısımlarından
alınmasını isteyin.

Kesinlikle kanal açılmadan iğne ile delerek ekilmesinde ısrar edin yoksa diplerde çukurluklar kalır ve sinekkaydı tıraş olma şansınız kalmaz.

Sakalların kaç derece açılarla ekileceğini sorun “biz yatık ekiyoruz” sözüne itibar etmeyip sayısal değer isteyin ve de 30-35 derece olmasını isteyin.

İşlemin eş zamanlı yapıldığını gözleyin, çok sayıda grefti alıp uzun süre bekletip ekmek oksijensiz kalan
köklerin ölmesine neden olabilir.

Yanık İzi Öncesi
Yanık İzi Öncesi

 

Yanık İzi Sakal Ekimi Sonrası
Yanık İzi Kapatma Sonrası ilk seans

Konuya bir başka anlatım ve vakayla devam edelim

Yanık Alana Sakal Ekilir mi?

Kıllı bölgedeki yanık, yara, ameliyat izi gibi köklerin ölmesine sebep olan doku hasarlarından sonra ortaya çıkan iz diğer kılsız bölgelerden çok daha dramatik görünmekte ve kişiyi daha fazla rahatsız etmektedir. İlk satırdada belirtildiği gibi kıl köklerin ölmesi nedeniyle artık o bölgede yeni sakallar çıkmayacaktır.
Yaralanma veya yanık çocukluk yaşlarında olduysa o bölgeden kıl çıkmaz, yani önceden yada sonradan yanmış olmasının bir önemi yoktur. Bu tür izlerde kişinin diğer alanları sık ve sakallarını uzatma eğilimi varsa iz daha çok dikkat çeker.
Bu tür durumlarda ilaçla tedavi imkanı olmayıp, yapılacak en başırılı işlem sadece Sakal Ekimi olarak önerilmektedir.

Yanık Alana Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

Yüzde Yanık İzi
Yanma sonucu boşluk

 

Yanik Bölgeye Sakal Nakli
Ekim işleminden 15 gün sonrası

 

Sakal Nakli
Nakilden 1 yıl sonraki doğal görünüm

Bu hastamıza bir yıl sonra ikinci seans ektik ancak ikinci seanstan sonraki son halinin fotoğrafı yoktur. Hasta gönderirse eklenecektir. Nakil için kök alınacak yer hasta tarafından belirlenir. Eğer sakalın gereksiz boyun bölgesinden alınırsa kıl yapısı yaklaşık aynı olduğu için daha doğal bir görünüm ortaya çıkar.
Ancak boyun bölgesinde alabilecek kadar kök yoksa enseden alınabilir. Bu durumda biraz daha ekilen bölgede ince çıkacaktır.
Çoğu insanın sorduğu sorulardan biri de sırt ve göğüs kıllarından ekimin yapılıp yapılamayacağıdır. Bu vakada göğüs kılları da kullanılabilirdi ancak aynı sayıda ekim yapılsa dahi şu anki görüntünün yarısı kadar sıklık ancak elde edilebilirdi çünkü göğüs kılları saç kıllarından bile incedir.
Yeterli dolgunluk sağlamak için iki kat ekim yapılması gerekir. Bu sebeple vücut kıllarından kök nakli mantıklı değildir.
Sayfanın devamında göreceğiniz fotoğraflardaki vakaya az bir kısmı sağ tarafa olmak üzere toplam 600 kök nakledilmiştir. Kökler boyun bölgesindeki saklardan alındığı için ekilenlerin doğal sakaldan oldukça zordur. O kadar doğala yakın bir sonuç elde edilmiştir.
Kökler normalde olması gerektiği gibi tamamı tekli olarak ekilmiştir, 2-3 kök içeren şekilde ekim asla yapılmadı. Fotoğraflarda ekimi öncesi yanmış alan, işlemden 11 gün sonrası ve 1 yıl sonraki görüntüleri görebileceksiniz.

Ölü Deriye Ekilen Sakallar Tutar mı?

İnsanların en sık sorduğu ve tamamen yanlış bilgiden kaynaklanan bir sorudur. Deri ölürse simsiyah bir hal alır ve haftalar içinde bir şekilde vücuttan uzaklaşır. Yani yanmış deri ölü deri değildir.
Ekilen kökün tutup tutmayacağını anlamak son derece basittir.
Şöyle anlarız; Neresi olursa olsun bir iğne batırdığımızda çok az da olsa kan gelirse o bölgenin beslenmesi va ve ekilebilir anlamına gelir. Ancak skar dokusuna çok sık ekilmemesi genel bir kuraldır.

About admin

6 comments

  1. Hocam bu beye daha sık bir ekim yapılabilirmiydi yani yanık alan olduğu içinmi seyrek ekildi
    Op.Dr.Atilla KAYA
    ne kadar sık ekileceği tamamen kişinin isteğine göre değişen bir durum isteseydi 2-3 katı sık sakal ekebilirdik

  2. Hocam merhaba,ben öğrenciyim,yanık izine ekimde öğrenciye indirim yapıyor musunuz?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    🙁 yapmıyoruz

  3. Hocam merhaba. Boyun altı kısmımda sakal yok ve ensemde de saçlar pek aşağıya inmiyor. Ekim için başka hangi vücut bölgesini kullanırsınız. Bir de ekim için kullandığınız bölgede bir daha kıl/sakal çıkmıyor mu bu çok kadama takıldı. İyi günler dilerim..
    Op Dr Adil Altınsoy
    zaten ekim için alınacak kıllar saçlı deriden alınır.boyun bölgesinin aşağısından değil.başka kullanılabilecek vücut kılı yok sakal için.alınan kök kadar eksilir ve bir daha çıkmaz.çünkü sakal bölgesine taşınmıştır

  4. yanık deriye sakal ekimi

    Hocam merhaba. Küçükken yaşadığım bir kazada çene altı ve boyun bölgemde yanıklar oldu ve bu bölgede sakallarım çıkmıyor. Hocam yanık deride sakal ekimi başarılı sonuçlar veriyor mu en çok bunu merak ediyorum. İyi günler dilerim.
    Op.Dr.Atilla Kaya
    evet yanık izi sakal ekimi ile kamufle edilebilir,daha önce çok sayıda vakamız oldu.bu linkten daha önceki ekimlere bakabilirsiniz.https://www.sakalekimi.com/yanik-izine-sakal-ekimi.html. 05426210888 nolu telefona whatsapptan fotoğraf gönderirseniz durumunuzu değerlendirebilirim

  5. Emrullah Bulut

    Hocam 15 yaşında oğlum un yanağında yanık lekesi var. Keloidede yatkınlığı var iğne ile işlem yapılacağından problem riski varmı. Birde yanan yerde sakal cikarmi. Şu an biz leke tedavisine devam ediyoruz kaç yaş uygun
    Op.Dr.Atilla Kaya
    sakal çıkışı tamamlandıktan sonra sakal şekline göre yanık izine, izi kamufle edecek şekilde ekim yapılabilir

  6. AHMET ÖZÇİFTÇİ

    Merhaba hocam yüzümde bıyık bölümü ve yüzüm birleşen yerde 3-4 cm yanık izi var ve bıyık çıkmıyor hocam o bölgeye ekim yapılabilirmi yapılırsa başarı oranı yüzde kaç olur yaşım 47
    Op. Dr. Atilla Kaya
    Yanık izine sakal ekimi yaparak kamufle edebilirşz.ekiminiz başarılı olur.05426210888 nolu telefona whatsapptan fotoğraf gönderin değsrlendirelim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WhatsApp Destek
İletişim Bilgilerimiz