Bölgesel eksiklik genellikle ciddi bir sorun olarak değerlendirilmez ama görüntüsüne dikkat eden kişiler için önemli olabilmektedir. Her gün tıraş olan kişiler bunu fark edemeyebilir bile ama günlük tıraş olmayan yani kirli sakal bırakan ya da sakalını uzatan kişilerde az da olsa bu tür sakal eksiklikleri istediği gibi sakal bırakmasına engel olmakta yada hoş görünmemektedir. Bu tür dar alan ekimleri az sayıda greftle yapılabilmektedir.
Sakalda Boşluk Nasıl Kapatılır
Tek çözüm kıl kökü naklidir yani ekimdir. Ekilecek kökler ensede saçların arasından veya boyun bölgesi ve elmacık kemiği üzerindeki gereksiz sakallar alınarak ekilebilir. Ekilecek greft sayısı çevresindeki sakalların sıklığı ve kişinin beklentisine göre değişir.
Sakaldaki Seyrekliğin Sıklaştırılması
Ekimden önceki ve iki hafta sonraki görünüm.
Yukardaki ekim için şunlar da söylenebilir;
Kişi isteseydi bu sıklığın yarısı kadar yani çok daha seyrek ekilebilirdi ama yine kişinin isteğine bağlı olarak bu sıklığın 2-3 katı sıklıkta ekim de yapılabilirdi. Kliniğimizde tüm bunlara ekimi yaptıracak kişi karar vermektedir. Bu şekilde yaklaşım gerekesiz sayıda sakal ekimini, gereksiz para kaybını engellemektedir. Diğer taraftan kişi istediği zaman gelip yeniden istediği kadar greft ektirme şansına sahip olduğu için istediği gibi değişiklikler yapma şansı da yakalamaktadır.
Aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz ekim alanına 45 tekli kök ekilmiştir, bu kadar az kök ekilmesine rağmen anlamlı değişiklik elde edilmiştir. Kişinin beklentisini karşıladığı için daha sık ekim yapılmamıştır. Greftler sakalın gereksiz boyun kısmından alınmış ve tekli kökler halinde ekilmiştir. Kökler enseden de alınıp ekilebilir ancak ensedeki kıllar daha ince olduğu için sakaldan daha ince görünü, bu kalınlık farklı ilk bakışta algılanmasa da sakalın gereksiz boyun kısmından alınanlar kadar doğal durmaz, zor olmasına rağmen ekim olduğu hiç fark edilmemesi için kökler mümkün olduğunca sakalın gereksiz boyun bölgesinden alınmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli faktör kesinlikle hepsinin tekli kökler halinde ekilmesidir.
Ekimde teknik olarak iğne ile ekim yapılmış kanal açılmamıştır bu sayede köklerin dipleri doğal sakallardaki gibi görünür, çukurluk veya kabarıklık oluşmaz.
Resimlere dikkat edildiğinde doğal sakallardan hiçbir farkı olmadığı görülmektedir. Bu doğal görünüm tekli kökler halinde sakal ekimi konusunda tecrübeli uzman doktor tarafından elde edilmiştir, bu tür ayrıntı ve beceri gerektiren ekimler yardımcı personellere yaptırılmayacak kadar ciddi bir tıbbi girişimdir.
Burada doğaldan ayrılamamasının en önemli nedenlerinden biri de kılların çıkış açısıdır. İşlem esnasında çevrede var olan sakalların açılarına yakın açılarla 35 derece civarı açıyla ekilmiş olmasıdır. Sinekkaydı tıraş olunsa bile fark edilir bir belirti kalmaz.
Akla takılan bir soru da sakalların alındığı alanda iz kalıp kalmayacağıdır. Köklerin ince uçlarla ve elle alınması halinde asla iz kalmaz. Bu güne kadar yaptığımız yüzlerce boyundan ektiğimiz vakamızın hiçbirinde iz kalmamıştır.
Bıyıkla Sakalın Arasında Boşluk
Bu tür eksiklik en sık karşılaştığımız eksikliklerdendir . Bıyığın aşağı doğru devam etmemesi bütünlüğün bozulmasına ve kişinin istediği şekli verememesine neden olmaktadır. Yine bu bölge eksiklikleri 200-300 kökle kapatılabilmektedir. Bıyığın altında kesinti olması şık görünmemektedir.