Home / Merak Ettiğiniz Soruların Cevabı / Sakal Ekimi Sonrası Ne Yapılır?

Sakal Ekimi Sonrası Ne Yapılır?

Aşağıda merak ettiğiniz soruların cevaplarını okuyabileceksiniz. En çok sorulan sorular arasında ne zaman yıkanacağı, yıkamnın nasıl yapılacağı, nasıl bir sonuç alınabileceği, kaç gün sonra tıraş olunabileceği, beklentinin ne olacağı gibi sakal ekimi sonrası yapılması gerekenler konusunda hastalarıma önerilerimdir. Farklı merkezlerin farklı yaklaşımları olabileceğini unutmadan okumalısınız.

Sakim Ekiminden Sonraki Süreç

Size yapılan FUE sakal ekimi yaygın olarak yapılan FUE den farklıdır; kök alımı 0.7 mm lik uçlarla alınıp,köklerin canlı kısmına dokunulmadan ve saatlerce bekletmeksizin ekilmiştir bu sayede ekilen her kök çıkacak kök ölümü olmayacaktır. Köklerin tamamı tekli olarak ekilmiştir çünkü doğalda sakal saç gibi 2-3-4 lü değildir tamamı teklidir. 2-3 kök içeren greftler halinde ekilmesi doğal görünümden çok uzak ve çirkin bir görünüme sebep olur.

Ekim yapılacak kanallar jilet benzeri kesici alet kullanmadan 0.6 mm lik iğneler yardımıyla cilt kesilmeden delinerek ekilmiştir bu sayede ekim alanındaki kılcal damarlar ve o bölgede bulunan sakal kökleri zarar görmeden ekim yapılabilmiştir.Cilt kesilmeden delinerek ekim yapıldığı için saç diplerinde çukurluk olmayacaktır. Sakal ekimi sonrası iz kalmaması için kanal açılmadan ekilmelidir.

Ekim yapılırken her köke özel olarak o anda iğne batırılarak açılan delik istenilen açıyla açılabildiği için saçlarınız bölgeye göre değişen bir şekilde 30 – 45 derece açılarla çıkacaktır bu sayede var olan sakallarınızdan fark edilemeyecek kadar doğala yakın bir sonuç ortaya çıkacaktır. Sakal ekimi sonrası dik çıkma sorunu da olmayacaktır. Kanal açılarak yapılan işlemlerde çok değişik açılarla çıkması neredeyse her vakada görülmektedir.

Gerek ekim gerekse alım alanı özel bir bakım ve ilaç kullanımı gerektirmiyor.Köklerin alındığı bölgeyi ertesi gün yıkayabilirsiniz.Ekim yapılan bölgeyi yıkamak için 48 saat bekleyiniz bu sürenin sonunda daha önce kullandığınız sabun veya şampuanı ekim yapılmayan alanda köpürtüp o köpükle okşama şeklinde yıkayınız. Ekimin yapıldığı alanı bir defada temizlemeye çalışmayın yıkadıkça temizlenecektir. Ekimden hemen sonra spor yapabilir ve güneşlenebilirsiniz, 48 sat sonra denize ve havuza girebilirsiniz.

Ekimin yapıldığı bölgede farklı görünümün 2 sebebi var;

1- Küçük noktacıklar şeklinde pıhtılar;bunların temizlenmesi ilk 2-3 banyoda tamamlanacaktır.

2- Kök alınırken enseden mecburen alınan ama cilt yapısını bozmamak için işlem alanına ekilmeyen 0.7 mm çapında cilt parçacıkları. Bu parçacıklar cilt dışında bırakıldığı için küçük çıkıntılar şeklinde görülür ve 10-13 günde kendiliğinden dökülür. Bu çıkıntılar dökülmediyse 12. – 14. gün banyoda ekimin yapıldığı alanı bolca köpürtün ve bu köpük başınızda beklerken 5 – 10 dakika oylanın saçınızdaki köpüğü durulayıp tekrar köpürtün ve ikinci banyoda işlem yapılan alanı tırnaklayarak temizleyin. Bu temizlikle tüm kalabalık uzaklaşacak ve ekimin yapıldığı alan tümüyle temizlenmiş bir şekilde ortaya çıkacaktır.Unutmayın tırnaklayarak temizleme işlemini 13-15.günlerde yapabilirsiniz.

13-15.günde yaptığınız bu banyodan çıktığınızda gelecekteki sakalınızı göreceksiniz. Saçınızın şekli, çizgileri ve sıklığıyla ilgili bir değişiklik istiyorsanız bu günlerde belirleyip karar vermelisiniz. Bu dönemde alacağınız kararı istediğiniz zaman uygulayabiliriz. 2-6 hafta arasında ekilen saçların bir kısmı veya dökülecektir, şok dökülme dediğimiz bu dökülme geçicidir ve dökülenlerin tamamı 6. haftadan sonraki 4-8. ayda çıkmaya başlayacak ve bir yılın sonunda ekilenlerin % 90 ı çıkmış olacak. Sakalınızdaki değişim 2 yıla kadar devam edecek geride kalan % 10 luk kısım bu dönemde çıkacak ve kalite artışı 2 yılın sonuna kadar devam edecek ancak siz bir yıldan sonraki değişimi çok net fark edemeyeceksiniz. Şok dökülme dönemi dediğimiz 2 hafta 1 yıl arasında sakalınızın son halini görmediğiniz için yeni bir karar almamalısınız ancak dökülmenin başlamadığı ilk 15 günde aldığınız kararı istediğiniz zaman uygulayabiliriz. Bu süreler bilim çevrelerince belirlenmiş sürelerdir saç sitelerinde “2 ayda eski saçarlınıza kavuşturuyoruz” gibi ikna etmeye yönelik popülist söylemlere göre beklenti oluşturmayınız.

Sakal ekimi sonrası ilk tıraşınızı 12.-13. günlerde tıraş olabilirsiniz. Tıraşta alışık olduğunuz yöntemi uygulayabilirsiniz, jilet yada elektrikli makine olması fark etmez.

Sakal ekimi sonrası ağrı pek olmaz ama ağrı kesici almakta sakınca olmaz.

Uyguladığımız köke dokunmadan ve kökü vücut dışında bekletmeden ekmemiz sayesinde ektiğimiz 100 kökten 100 sakal çıkacak ve hiç kayıp olmayacaktır.

Ekimden sonra yatış pozisyonu ; saçtan sonra “yatmayın” veya “oturarak yatın” gibi  şeyler söylenebilir, burada bu tür önerilere pek yer yok ama yanlara işlem yapıldıysa yan tarafların yastığa fazla sürtünmemesi için sırt üstü yatmak daha doğru olur.

Sakal Ekimi Sonrası Yıkama Nasıl Yapılır?

Yıkamaya özel geliştirilen set ve bu setin kullnımı ile ilgili bilgiler reklam olmaması için sayfanın sonunda yazılmıştır. Bütün ekimlerden sonra yıkama işlemi önem arz eder, sakalın olduğu yüz bölgesi cildinin daha hassas olması sebebiyle sakallı bölgedeki yıkamanın nasıl yapıldığı saç bölgesini yıkamaktan daha da önemlidir. Uzun uğraşlarla ve zahmetle, yüklü para ödeyerek yapılan bu işleme zarar vermemek için yıkama için de gerekli özeni göstermelisiniz.

Eskiden ekimlerden sonra temizlik için Bepanthol krem ve Sebamed Şampuan önerilirdi. Son yıllarda ekim sonrası temizliğe özel geliştirilen Post Op Saç Ekimi Sonrası Temizlik Seti kullanılmaktadır. Setin temizlikte kullanılan diğer kozmetik ürünlerinden en önemli farkı etkili oranda klorhexidin içermesidir. Klorhexidin uygulandığı alandaki mikropları % 99.9 oranında yok eder, bölgeyi mikroplardan arındırır. Buna paralel olarak ta iltihap riskini büyük oranda ortadan kaldırır.

Postop Set Nasıl Kullanılır

Son derece basittir. Pıhtıların ıslanması için önce jel kullanılmalıdır. Avuca uygun miktarda jel alınır, ekilen alana ince bir tabaka oluşturacak şekilde yayılır, 5-10 dakika beklenir. Bu sürede pıhtılar iyice yumuşamış olur. Sürenin sonunda hafif okşama hareketiyle pıhtıların daha iyi temizlenmesi sağlanabilir. Okşama hareketi yapılsa da yapılmasa da duş tutarak jel uzaklaştırılır.

İlk yıkama doktorun önerisine göre işlemden 1-3 gün sonra yapılabilir. Sonraki yıkamalar ise istenilen sıklıkta yapılabilir. 3-4. Yıkamada büyük oranda temizlenmiş olur.

Jel duş tutarak temizlendikten sonra yine avuç içine yeterli miktarda hazır köpük alınır, ekimin yapıldığı alana yayılır. İlk yıkamalarda hafif okşama şeklinde köpükle temizlik yapılır, sonraki yıkamalarda biraz daha sert uygulanabilir. Köpükle temizleme işlemi bittikten sonra duş tutarak uzaklaştırılır. Kağıt havlu ile hafif bastırarak kurutulur.

Sakal Ekimi Sonrası Yıkama Videosu

Post Op Setin Farkları
Bir defa bu set ekimlere özel geliştirilmiştir, bu sayede her ayrıntı düşünülmüştür. Yapılabilecek tüm hataların önüne geçilmiştir. Sıradan nemlendirici Bepanthol losyon ve Sebamen Şampuanla kıyaslandığında şunlar önemlidir;

Bepanthol losyon Post Op Jel
Kıvamlıdır zor yayılırKolay yayılır
Yağlıdır%99 Sudur
Zor temizlenirDokunmadan temizlenebilir
Geride tabaka kalırTamamen uzaklaştırılabilir
Mikropları etkilemezTamamına yakın öldürür
Altında salgı kalırSalgıyı tutmaz
Sebamed ŞampuanPost Op Köpük
Köpürtürken zarar verebilirKöpük hazırdır
Mikropları öldürmezMikropları öldürür
Normal şampuandırHassas şampuandır

Saç, sakal, kaş, bıyık gibi ekimlerden hangisini yaptırmış olursanız olun ciddi emek çekildi, belki canınız yandı, ciddi para harcadınız, doğal olarak bunların karşılığında güzel bir sonuç bekliyorsunuz. Yıkarken bir kökünüz dahi düşse üzülürsünüz, yada iltihap kapıp yüzlerce kök ölebilir bu durumda çok üzülürsünüz, işte bu tür sorunlar yaşamamak için temizleme işini önemseyin ve sıradan nemlendirici ve şampuan değil bu işe özel geliştirilmiş, bilimsel çalışmalar yapılmış ilaç niteliğinde ürünler kullanın.

Sakalı Yıkarken Dikkat Edilecekler

Olabildiğince kibar davranılmalıdır
Enfeksiyona neden olmamak için kökleri kıpırdatılmamalıdır
Bir defada temizlemeye çalışılmamalı zamana yayılmasını beklenmelidir
Köklerin tam tutunması 12-14 günü bulur bu kadar süre geçmeden tırnakla temizlenmememli ve tıraş olunmamalıdır
Önerilen yıkama solusyonu kullanılmalıdır, tercihen postop gibi mikropları öldüren ürün kullanılmalıdır
Zorunlu değilse tıraş olunmazsa kirli sakallı görünüm deride olan kırmızılığı kamufle eder.
Ekimlere özel geliştirilmiş set kullanılmayacaksa bebe şampuanı kullanılmalıdır.
Kökleirn dibinde sivilcelenme olabilir, beyaz, iltihabi görünecek kadar büyürse kökün zarar görmemesi için boşaltılmalıdır.

About admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir